+45 93 87 28 68 kantno24@hotmail.com

Balayage & striber 

Striber

Striber, som også kaldes hightlights, kan være meget forskellige. Derfor starter vi altid med en grundig snak inden, vi går igang med at lave striber.

Vi laver alle slags striber, så om du ønsker rigtig mange meget lyse fine striber (babylights) eller lidt færre striber med større afstand, kan du få det hos os.

Hos KANT har vi en høj faglighed, så vi laver altid et stykke arbejde, vi med stolthed kan sende ud af døren.

Vores farver er sundere og mildere for håret end traditionel hårfarve. Det er uden ammoniak, og der kommer ingen dampe fra den. Derfor er den også godkendt til grønne saloner. Det er for at værne om din og frisørerne sundhed, så vi undgår unødig kemi og allergiske reaktioner, når vi laver striber/highlights.

Har du spørgsmål, eller er der noget, du er i tvivl om, er du meget velkommen til at komme forbi salonen til en rådgivende snak omkring striber/highlights.

Balayage

Balayage

Balayage minder meget om striber, men det er en teknik, hvor man laver en “udgroning” fra starten af. Frisøren fader simpelthen overgangen fra din egen farve ud til dine længder, hvor du gradvist bliver lysere og lysere. Det vil sige, at hvis du ikke vil farves for ofte, og der måske godt kan gå lidt længere tid imellem dine farvninger, så er balayage det rigtige for dig.

Balayage er en meget populær farveteknik, der giver et meget naturligt look alt efter, hvor lyst et udtryk kunden ønsker.

Mange er i tvivl om, om de skal vælge striber eller balayage, men her vil frisøren hjælpe og guide kunden, så den helt rigtige beslutning bliver taget.

Alle farver til balayage er godkendt til grønne saloner, og den er uden ammoniakdampe. Dermed skaber vi de bedste rammer for både kunder og frisører.

KANT Hair By Lulu & Jerris

Hvad er balayage?

Ordet ”balayage” er fransk, og det betyder ”at feje” eller ”at stryge”, hvilket beskriver teknikken rigtig godt. Balayage er en teknik, der er meget oppe tiden og populær blandt kvinder. Mange kendte får deres hår farvet med denne teknik, og den er især velegnet, hvis man er meget mørkhåret naturligt, og gerne vil have nogle lysere nuancer i længderne. 

Der er mange forskellige former for balayage, men det er generelt en teknik, som er blevet udviklet specielt til kvinder, der ikke er interesseret i at få deres hår farvet hver måned. Balayage er altså en teknik, hvor man laver en ”udgroning” fra start af, der gør at overgangen fra det mørke til det lyse ser langt blødere ud, end hvis håret gror ud fra en stribebehandling, som ligger helt ned til bunden.

Det betyder altså at kundens egen hårfarve bevares i bunden, hvorefter frisøren gradvist farver håret lysere og lysere ud mod længderne. Den lyse farve er altså mest intens i længderne, så der kommer en flydende overgang fra den mørke farve ud til den lyse farve. Balayage er derfor en fantastisk metode at bruge, hvis man ønsker lidt nye nuancer i håret, hvor man stadig bevarer det naturlige look.

Balayage – hvor lyst skal det være?

Kunden bestemmer selvfølgelig selv i samråd med frisøren, hvor lys balayagen skal være. Jo lysere man laver balayagen, jo tydeligere bliver det. Derfor skal man, som kunde, beslutte sig for, hvor tydelig/lys en balayage, man ønsker sig. Hvis det er første gang, man skal prøve at få lavet en balayage, anbefaler vi altid, at man starter blødt ud. Når man skal have farven frisket op næste gang, kan man altid ønske sig en lysere farve end første gang. Frisøren skriver altid farveopskriften ned fra sidst, da man på den måde altid kan justere farven efter kundens ønsker og behov. På den måde får man som kunde en skræddersyet og personlig farve, som ingen andre har.

Kan jeg få balayage?

Balayage kan laves i alle hårtyper og længder. Det betyder, at man kan få en lækker balayage uanset længde på håret. Der findes mange forskellige balayageteknikker, og det er her frisøren vurderer hvilken teknik, der passer til lige netop din hårlængde og hårtype. Vores frisører er eksperter i balayage, og der er et hav af muligheder, når vi snakker om balayage. Har man et tykt krøllet hår, skal man som udgangspunkt have en balayage, der er lidt mere kraftig, så den ikke forsvinder i de store mængder hår. Har man modsat et lidt finere glat hår, er det meget vigtigt, at balayagen bliver lagt fint og nænsomt ind i håret, så det ser naturligt ud.

Alle kunder er forskellige, og derfor er det aldrig den samme balayage, der bliver lavet. Frisøren vælger den type balayage, der passer bedst til den kunde, der sidder i stolen. Kunden kan derfor også blive anbefalet at få en balayage kombineret med noget andet, hvis frisøren mener, at dette vil give et bedre resultat.

Balayage og Money Piece

En balayage kan laves med mange forskellige teknikker, og den kan også kombineres med det helt store farvetrend ”Money Piece”, hvor pandehåret (det forreste hår) farves lysere end resten. Money Piece er en teknik, der blev brugt meget i 90’erne, og den er nu blevet modificeret, så den passer til nutidens trends. Frisører forbinder Money Piece fra 90’erne med to meget brede og alt for hvide totter i fronten, hvor resten af håret stadig er mørkt.

I dag er teknikken blevet forfinet, hvor man fremhæver ansigtet med de lysere nuancer i fronten. På den måde skaber man et naturligt look, hvor det ligner, at man har været på en lang sommerferie, hvor solen og havvand har bleget håret. 

Money Piece er en meget populær teknik, der ofte kombineres med balayagen, så man samtidig med en flot og naturlig balayage får åbnet op i fronten, der giver et lidt lysere udtryk.

Balayage eller highlights

Highlights og balayage er ikke det samme, men de kan sagtens kombineres. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Highlights bliver lagt i pakker, hvor håret bliver farvet fra bund til spids. Dette giver derfor et meget lysere udtryk jævnt igennem hele håret. Highlights skal helst holdes ved lige hver anden måned, så man får lavet en reparation af bunden, der hvor det nye hår er vokset ud. Highlights anbefales, hvis man ønsker et tydeligt lysere resultat fra bund til spids, og det giver et mere naturligt resultat frem for en helfarve.

Striber og highlights

Highlights er det engelske ord for striber, så highlights og striber er altså præcis det samme. Ofte bliver der skabt forvirring omkring begreberne, men vi ved heldigvis, hvad der menes, når kunderne efterspørger highlights og striber. 

Striber/highlights er meget populært, og der er også mange forskellige teknikker at vælge imellem her. Når man laver highlights, tager frisøren og deler håret op i passéer (baner af hår), der væves med en spidskam, så man får sorteret noget af håret fra. Det resterende hår fra vævningen bliver til highlights, der herefter bliver lagt i papir, hvor farven påføres. Dette gøres igennem hele håret, så kunden opnår et jævnt og ensartet resultat. Størrelsen på de enkelte highlights bliver justeret af frisøren, så de bliver skræddersyet til kunden, der sidder i stolen.

Highlights giver et sommerligt resultat, som giver huden ekstra glød. Det er meget vigtigt, at frisøren tager højde for kundens hårstruktur. Hår er forskelligt, og de enkelte highlights skal derfor også tilpasses kundens hårstruktur, så det ser naturligt og smukt ud. 

Hos KANT laver vi mange striber/highlights, balayage, babylights mm, og vi elsker det! Det er altid lækkert med et godt stykke håndværk. Det sætter både vi og vores kunder stor pris på.

Toning

I forbindelse med en highlight- eller balayagebehandling kan der også tilvælges en toning. En toning giver håret en flot glans, og den lægger et beskyttende lag på hårstrået. Den kan tilmed også gå ind og styre din balayage refleks uden at gøre håret hverken lysere eller mørkere. Det betyder, at en toning f.eks. kan gøre kundens highlights/balayage mere kold eller mere gylden i nuancen. Ofte kan en toning også være påkrævet, hvis man går fra mørk til lys eller, hvis kunden har restfarve i håret fra en anden balayagebehandling/highlightbehandling fra et andet sted. En toning kan også bruges, hvis kunden helt naturligt trækker mere varmt op, så kan en toning nemlig ophæve de varme pigmenter.

Frisøren kan oftest inden behandlingen er startet vurdere, om der er behov for en toning efter highlights, eller balayagen er lavet.

Low lights eller mørke striber

Low lights og mørke striber er det samme. Mørke striber er en god måde at implementere dybde i kundens hårfarve, så håret ikke bare bliver lyst. Der er mange forskellige nuancer, man kan vælge imellem, og det er altid virkelig smukt at kombinere mørke og lyse striber i et hår. Mørke striber kan man også sagtes kombinere med en balayage, hvis der ønskes et mere nuancerende udtryk i hårfarven. Mørke striber kan også fremhæve gløden i kundens naturlige hårfarve. Har du som kunde f.eks. en rødlig undertone, som du ønsker at fremhæve, kan man med fordel lave mørke striber med en rødlig nuance, så håret syner mere rødt.

Babylights

Babylights er et begreb for highlights, der er blevet lagt med en helt særlig teknik. Teknikken bliver brugt, når en kunde ønsker et meget lyst resultat, der skal være så naturligt som overhovedet muligt. Når man laver babylights, bliver håret vævet meget fint passé for passé (en sektion hår), så man får nogle meget fine tynde highlights, der ligger utrolig tæt og jævnt igennem hele håret. Babylights er blevet mere og mere populært, da det ofte kombineres med f.eks. en balayage eller en almindelig highlightbehandling. Babylights tager længere tid at lave, og der kan derfor også komme et ekstra tillæg på prisen. Denne teknik giver det mest naturlige lyse look, og derfor er babylights også blevet meget efterspurgt.

Balayage og highlights uden unødig kemi

Hos KANT bruger vi kun hårfarve, der er godkendt til grønne saloner, når vi laver balayage eller highlights, og de indeholder derfor inden unødig kemi. Almindelig traditionel hårfarve indeholder rigtig mange farlige og usunde kemikalier, der er til skade for både kunden og frisørens sundhed. Det er også kemikalier, der er ekstremt dårlige for miljøet, så derfor bruger vi farver med omtanke på vores og miljøets sundhed. 

Det betyder, at vores farver ikke har farlige kemikaliedampe, der kan skade luftvejene. Vores highlights, balayage mm. er helt uden ammoniak, og man kan derfor heller ikke lugte vores farver, når vi bruger dem. I vores salon er der derfor heller ikke den traditionelle ”frisørduft”, når man træder ind. Der er et sundt indeklima, og det er derfor en ideel salon til dig, der gerne vil have en flot en balayage eller highlights med sunde og lækre produkter. Vores frisører er uddannet i grønne produkter og de forskellige certificeringer, så du som kunde kan vide dig sikker på at få den rigtige rådgivning. Tit og ofte ved man ikke som forbruger hvilke produkter, der bliver brugt, når man går til frisøren. Her er man altså sikker på at få en balayage eller highlights med godkendte grønne farver og styling produkter, der er certificeret med Allergy certified, Cosmos Organic, Svanemærket og Vegan mm.

Ombre eller balayage

Ordet ”ombre” er også fransk og betyder ”skygge”. Ombre er en farveteknik, der minder meget om en balayage, da man stadig har en mørkere bund, der fader ud og bliver lysere. Ved en balayage starter man med at fade fra mørk til lys ret højt oppe – altså forholdsvist tæt på bunden – hvor med en ombre fader overgangen længere nede. Overgangen er heller ikke lige så blød ved ombre, som den er ved en balayage. Når man laver en ombre, farver frisøren oftest også bunden mørkere, så man som kunde får både en bundfarve og lysere længder, medmindre man har en meget mørk naturlig hårfarve selv.

Sombre

Sombre er den ”nye” version af ombre. Den er blevet mere populær de seneste år, da sombre minder mere om en balayage end en ombre gør. I en sombre starter overgangen fra det mørke til det lyse lidt højere oppe end ved en ombre. Overgangen er også blødere, da man bevarer noget af den mørke farve lidt længere ned i længderne, så man får en farve, der fader blidt.  En sombre kræver derfor heller ikke den største vedligeholdelse, så den er god til dig, der ikke vil have dit hår farvet for ofte.

Dip Dye eller ombre

Dip Dye er en farveteknik, der er til dig, som gerne vil have en lidt mere markant forskel. For et par år tilbage var det meget populært at få en Dip Dye, og den ses stadig hos mange kendte sangere. Dip Dye ses ofte med sjove farver, da det er nem måde at gøre noget vildt, og det er nemt at fortryde igen. Ved en Dip Dye farver man nemlig kun spidserne, og man bestemmer selv, hvor farven skal starte fra. Navnet ”Dip Dye” er også meget beskrivende for farvningen. Det ligner nemlig at spidserne er blevet ”dyppet” i farve. Denne farvning passer godt til dig, der gerne vil prøve noget vildt uden at gå ”all in”. En Dip Dye kræver ingen vedligeholdelse, medmindre den skal rykkes op efter nogle klipninger, eller hvis man har fået f.eks. en pink farve, som skal friskes op efter for mange hårvaske